Danas hladno sa mešovitim padavinama: RHMZ upozorava na poledicu

Najniža temperatura od -12 do -2 °S, po pojedinim kotlinama i na jugoistoku Srbije lokalno i niža, a najviša od 2 do 7 °S

Ujutro i pre podne na severu i zapadu Srbije očekuje se prolazno naoblačenje sa mešovitim padavinama: snegom i kišom, koja će se lokalno lediti na tlu. U toku dana ovo naoblačenje će se izmeštati ka jugu i istoku zemlje uz slabljenje padavina, ali i uz istovremeno razvedravanje sa severozapada Srbije, saopštio je RHMZ.

Vetar će biti slab do umeren, ujutro južni, tokom dana zapadni i severozapadni, u Timočkoj Krajini u pojačanju. Najniža temperatura biće od -12 do -2 °S, po pojedinim kotlinama i na jugoistoku Srbije lokalno i niža, a najviša od 2 do 7 °S.

Republički hidrometeorološki zavod najavio je da se tokom večeri i noći usled niskih temperatura očekuje lokalna pojava poledice.

Na jugozapadu, jugu i istoku Srbije umeren i jak mraz, dok će se u Timočkoj Krajini zadržati niska oblačnost. Tokom večeri i noći usled niskih temperatura očekuje se lokalna pojava poledice, navodi RHMZ.

U Srbiji su upaljena dva meteo alarma, žuti i narandžasti. Žuti meteo alarm je na snazi u celoj Srbiji, izuzev u jugozapadnoj.

“Vreme može biti potencijalno opasno. Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike”, objašnjeno je.
U jugozapadnoj Srbiji je upaljen narandžasti meteo alarm.

“Vreme je opasno. Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe”, saopšteno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Kolporter.rs

Podeli:

Najnovije