RIK doneo Rešenje o dodeli mandata narodnih poslanika

Prema rešenju RIK-a o dodeli mandata narodnih poslanika, lista “Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane” ima 129 mesta u Skupštini, a lista “Srbija protiv nasilja” 65

Članovi Republičke izborne komisije doneli su Rešenje o dodeli mandata narodnih poslanika Narodne skupštine.

Prema rešenju RIK-a o dodeli mandata narodnih poslanika, lista “Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane” ima 129 mesta u Skupštini, a lista “Srbija protiv nasilja” 65.

Lista “Ivica Dačić – premijer Srbije” ima 18 mandata, lista koalicije NADA 13, “Mi glas iz naroda” 13, Savez vojvođanskih Mađara šest, lista “Usame Zukorlić – Ujedinjeni za pravdu” dva, “SDA Sandžaka – dr Sulejman Ugljanin” dva, lista “Politička borba Albanaca se nastavlja – Šaip Kamberi” jedan i Ruska stranka jedan.

Predsednik Republičke izborne komisije Vladimir Dimitrijević podsetio je da je RIK na sednici održanoj 12. januara, u skladu sa Zakonom o izboru narodnih poslanika, usvojio ukupan izveštaj o rezultatima izbora za narodne poslanike.

“Ovaj izveštaj je objavljen u Službenom glasniku Republike Srbije 12. januara ove godine, takođe i na veb stranici Republičke izborne komisije istog dana, čime su se stekli uslovi da komisija dodeli mandate narodnim poslanicima kandidatima sa izborne liste koji su osvojili poslaničke mandate”, rekao je Dimitrijević.

Dimitrijević je, odgovarajući članu RIK-a Tanasiju Marinkoviću koji je tražio da se prekine postupak zbog žalbe liste “Srbija protiv nasilja”, rekao da je juče RIK dobio presudu Upravnog suda kojom se žalba te koalicije, a koja je podneta protiv ukupnog izveštaja i rezultata izbora za narodne poslanike, odbija po svim razlozima koji su navedeni u žalbi.

Kolporter.rs

Podeli:

Najnovije