SAZNAJEMO: Ovo su IMENA Srba sa Interpolove poternice iz Radoičićeve grupe

Na Interpolovoj poternici, pored imena bivšeg potpredsednika Srpske liste i kontroverznog biznismena Milana Radoičića, nalazi se još 19 imena zbog oružanog sukoba, 24. septembra u Banjskoj, na severu Kosova. Međunarodna policijska organizacija Interpol izdala je nalog za Radoičićevo hapšenje, a Direktno.rs objavljuje imena lica sa poternice koja se nalaze uz vođu ove osumnjičene grupe.

Na poternici su: Danilo Vasić, Lazar Smigić, Marjan Radojević, Milorad Kerstović, Milorad Jevtić, Momčilo Vukotić, Saša Perić, Nemanja Stanković, Stefan Radojković, Stefan Jovanović, Trajko Vasić, Uglješa Jaredić, Uroš Milić, Veljko Đorđević, Vladimir Radivojević, Vladimir Vukotić, Vladimir Andrić, Vukašin Jaredić, Aleksandar Milosavljević.

Kako pišu mediji sa KiM, među njima su i oni koji za kojima je raspisana potraga, a neki od njih bili i deo protesta u Zvečanu kada su napadnuti vojnici KFOR-a.

– Takođe, među onima koje traži Interpol nalaze se i bivši pripadnici kosovske policije – piše taj portal kallxo.

Podsetimo, bivši potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić preuzeo je odgovornost za događaje u Banjskoj 24. septembra kada je u ranim jutarnjim satima došlo do oružanog sukoba sa Kosovskom policijom.

Tom prilikom poginuo je kosovski policajac Afrim Bunjaku, a drugi je ranjen, dok su ubijena i trojica Srba, pripadnici grupe koju je predvodio Milan Radoičić.

Međunarodna zajednica i kosovske vlasti su taj sukob okarakterisali kao “teroristički čin”.

Kosovska policija je 24. septembra i narednih dana u Banjskoj i okolini pronašla veliku količinu vojnog naoružanja. Prema pisanju Kallixo Milan Radoičić se trenutno nalazi u Srbiji.

Direktno.rs

Podeli:

Najnovije