VRUĆA LINIJA SA KURTIJEM: Patriota Jovanović i Miki Aleksić dobili zeleno svetlo da uđu na Kosmet

Prema ekskluzivnim informacijama koje je portal Kolporter.rs dobio, postoji direktan kontakt između Aljbina Kurtija, tzv. premijera Kosova, i vođa građanske inicijative ‘Srbija protiv nasilja’. Osim toga, Kurti je navodno omogućio Milošu Jovanoviću ispred DSS-a ulazak na teritoriju Kosova i Metohije. 

Kako Kolporter.rs ekskluzivno saznaje, premijer Kosova Aljbin Kurti je lično odobrio ulazak predstavnika inicijative ‘Srbija protiv nasilja’ i političara Miloša Jovanovića na teritoriju tzv. Kosova. Ovaj gest je interpretiran kao jasna poruka Beogradu, u trenutku kada su odnosi između dve strane i dalje napeti. Dodatno, izvori bliski situaciji navode da Kurtijeva odluka nije samo gest dobre volje, već i direktna podrška ovim političkim strankama uoči predstojećih izbora u Srbiji.

Dalje, saznaje se da su kontakti između Kurtija i predstavnika pomenutih stranaka uspostavljeni preko posrednika, kako bi se osigurala njihova bezbednost tokom boravka na Kosovu. Ovi razgovori, koji su navodno obavljeni nekoliko puta, ukazuju na značajan politički razvoj i potencijalno novo poglavlje u odnosima između Beograda i Prištine.

Kolporter.rs

 

 

Podeli:

Najnovije