Tužilaštvo proverava poslovanje JP Pošta Srbije

Policija je u petak po podne ušla u prostorije JP Pošte Srbija i postupila po nalogu tužilaštva.

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu podnelo je MUP-u zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja u vezi sa poslovanjem Javnog preduzeća Pošta Srbije, saopštilo je tužilaštvo.

Tužilaštvo je naložilo policiji da, u okviru zakonskih ovlašćenja, preduzme potrebne radnje i da preuzme dokumentaciju koja može da predstavlja dokaz u krivičnom postupku, za krivična dela koja se gone po službenoj dužnosti.

Policija je u petak po podne ušla u prostorije JP Pošte Srbija i postupila po nalogu tužilaštva.

Podsetimo, štrajk poštara je počeo 24. oktobra, a zbog štrajka, koji je trajao nedeljama, potpuno je obustavljena isporuka pisama, računa i pošiljaka.

Štrajk je prekinut nakon što je postignut dogovor sa Vladom Srbije.

Radnici Pošte koji su obustavili rad: Ne pristajemo na uslove koje su potpisali sindikati
Radnici pošte koji su u obustavi rada od 24. oktobra poručili su da nastavljaju sa obustavom i demantuju da je postignut dogovor sa Vladom Srbije.

Kako objašnjavaju za RTS, sindikati koji su potpisali sporazum sa Anom Brnabić ne predstavljaju radnike koji su u obustavi od 24. oktobra.

Navode da to što je potpisano nisu njihovi zahtevi, niti da sindikati imaju pravo da potpisuju nešto u njihovo ime.

Ističu da iza radnika Pošte koji su u obustavi ne stoje ni sindikati, ni neka politička opcija.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da od kada je na vlasti stalno su neki štrajkovi. Kako je rekao, uveli su princip koji je uvek protivan državnim institucijama, navevši MTS i Poštu Srbije kao primere, jer, kako navodi, Šolak ima interese u tim sferama.

Kolporter.rs

Podeli:

Najnovije