ŠTA PRIČA OVAJ ČOVEK? Obradović kao da je kandidat SNS, uništavaju ga na mrežama (FOTO)

Vlada Obradović, kandidat opozicione kolone “Srbija protiv nasilja” i kandidat za gradonačelnika, izrazio je zahvalnost Savezu udruženja predškolskih ustanova Beograda zbog usvajanja njegove molbe za odlaganje štrajka.

Obradović je apelovao na sve uključene strane da ulože dodatni napor i hitno pronađu rešenje koje neće imati negativne posledice po decu i roditelje.

U sklopu ovog apela, Obradović je pozvao privatna obdaništa da ne izlaze na protest, već da odlože sve planirane aktivnosti. Ovaj poziv je, međutim, izazvao negodovanje među simpatizerima opozicije, koji smatraju da takav potez indirektno pomaže vladajućoj stranci SNS. Ironično su sugerisali da Obradović uputi sličan apel i poštarima te poljoprivrednicima, koji takođe učestvuju u protestima.

Šta se zapravo dešava?

Grad Beograd, pod vođstvom Aleksandra Šapića, predsednika Privremenog organa grada, preduzeo je nove korake kako bi unapredio podršku privatnim vrtićima i olakšao finansijski teret roditeljima. Od 1. decembra, privatni vrtići u Beogradu dobiće mogućnost direktnog primanja subvencija na svoj račun, izjavio je Šapić. Ove subvencije, u iznosu od 33.000 dinara mesečno po upisanom detetu, predstavljaju značajnu podršku za ove ustanove.

Šapić je istakao da je do sada novac od subvencija uplaćivan isključivo na račun roditelja, ali da će novi model omogućiti vrtićima direktno primanje sredstava. Ovaj potez se smatra inovativnim pristupom koji će doprineti većoj transparentnosti i efikasnosti u korišćenju subvencionisanih sredstava.

Uz ove mere, Šapić je naglasio da potpisivanje ugovora o subvencijama ne čini vrtiće korisnicima gradskog budžeta i da ih ne podvrgava kontrolama državnog revizora. Očekuje se da će ove promene pospešiti otvaranje novih privatnih vrtića u Beogradu, čime će se dodatno proširiti ponuda predškolskih ustanova za roditelje.

Ovaj model predstavlja značajan korak napred u pružanju podrške porodicama sa malom decom, obezbeđujući da većina roditelja, posebno onih koji koriste usluge privatnih vrtića, ne bude dodatno finansijski opterećena​

Kolporter.rs

Podeli:

Najnovije